Toestellen
20 mei 2006 - Ron Smeets

KDDI mobieltjes op Barcamp

Met dank aan Michael van Malware. Hij woont en werkt in Tokyo en was zo vriendelijk om enkele CDMA toestellen, inclusief een Hitachi met DMB.

Natuurlijk werkten deze CDMA toestellen niet, maar de interactieve mobiele TV demo was wel extreem cool (zie filmpje bij vodcasts). Interessant om te horen was ook dat in Japan mobiele TV met name gebruikt wordt om sportnieuws en paardenraces onderweg naar werk of huis te kunnen kijken. Daarnaast doen ook Bloomberg-achtige business channels het daar goed.

Zoals je op de foto hieronder ook duidelijk kunt zien hebben de Japanners een hele eigen kijk op toesteldesign en kleuren ;-)Gerelateerde links:
Cowboys bij Barcamp Amsterdam
Moblogging tijdens BarCamp Amsterdam
NEC gaat HSDPA netwerk uitrollen in Japan
Japanse innovaties voorbeeld voor Europa
Groen licht voor DMB
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.