Nieuws
29 augustus 2005 - Ron Smeets

Katrina schrik voor mobiele operators

In Amerika houdt orkaan Katrina al enkele dagen de gemoederen bezig.

Terwijl de meeste mensen in de buurt van New Orleans, waar de storm met windvlagen tot 285 kmh waarschijnlijk aan land komt, druk bezig zijn te evacueren, sturen de Telco's juist nu veel extra monteurs en materiaal het gebied in om de netwerken zo goed mogelijk in de lucht te houden terwijl de ramp zich de komende uren en dagen voltrekt.

Direct nadat de storm uitgeraast is zullen veel electriciteitsvoorzieningen verwoest zijn, evenals mobiele masten etc. Om er voor te zorgen dat hulpverleners en overlevenden die zich in het gebied bevinden kunnen communiceren worden nu mobiele masten, generatoren en andere voorzieningen getroffen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.