Nieuws
15 februari 2011 - Martijn Derks

Kaspersky Mobile Security 9 gelanceerd

Vandaag heeft Kaspersky haar nieuwe Mobile Security 9 gelanceerd, een beveiligingsoplossing voor Smartphones. Ik ben naar de persconferentie gegaan en heb een gesprek gehad met Martijn Van Lom (Managing Director Benelux). 

Kaspersky is vooral bekend vanwege hun Anti-virus software voor de Pc en Mac. Wat minder mensen weten is dat ze ook actief zijn op het gebied van smartphone beveiliging en Anti-virus. Ze hebben een oplossing voor Android, BlackBerry, Symbian (Nokia) en Windows Mobile.

Het van oorsprong Russchisch Kaspersky is vooral bekend vanwege hun Anti-virus software voor de pc en Mac. Wat minder mensen weten is dat ze ook actief zijn op het gebied van smartphone beveiliging en Anti-virus. 

Hieronder kun je het interview lezen dat ik heb gehad met Martijn van Lom (Managing Director Benelux). Martijn%20van%20Lom%20Kaspersky%20verkleind 

Zijn jullie eerder op het Mobile World congress geweest?

Kaspersky is dit jaar voor de vijfde keer op het Mobile World Congress aanwezig. De eerste twee jaar werden we wat raar aangekeken, omdat men zich afvroeg wat doet een Anti-virus bedrijf hier. Nu is onze stand eigelijk te klein geworden, steeds meer mensen beseffen dat er waardevolle informatie op hun smartphone staat die niet in verkeerde handen mag vallen.

Waarom is Mobile security van belang?

We gebruiken de smartphone voor steeds meer zaken, bijv ook bankieren zodat de smartphone voor criminele steeds aantrekkelijk wordt. We richten ons met onze vandaag gelanceerde versie van Mobile Security 9 op zowel de zakelijke als de consumenten markt.

Er is geen iPhone versie van jullie product waarom niet?

Apple's iOS is een erg gesloten platform en Apple laat het gewoon niet toe.

In jullie presentatie waarschuwde jullie voor het jailbreaken en/of Rooten van je smartphone. Omdat het systeem dan openstaat voor o.a. mallware ect. Hebben jullie niet overwogen om bijvoorbeeld jullie product aan te gaan bieden in de CydiaStore?

Daar hebben we wel over gesproken, de vraag is wil je als Anti-virus maker geassocieerd worden met hackers. Dit is een grijs gebied, Er is (voorlopig) besloten dit niet te gaan doen.

Android is een open platform, waarbij het erg makkelijk is Apps in de Marketplace te krijgen. Hebben jullie je daarom ook op Android gericht?

"Er zijn al diverse apps opgedoken die minder goede plannen hadden met de eigenaar van Android toestellen. Daarnaast heeft Android een steeds groter wordend aantal gebruikers en word daarmee dus ook snel een interessant platform voor hackers, en malware makers. De versie die we vandaag hebben gelanceerd is werkt op alle Android versies, en zal indien noodzakelijk een update krijgen op op nieuwere versies te kunnen werken. Deze zijn gedurende de licentie periode gratis."

Mobile Security 9 is vanaf vandaag hier te downloaden, en hier kun je een trail versie downloaden voor 7 dagen. Een jaar lang bescherming kost je 24,96 Euro. Hieronder staan de features die de software je beidt, wil je meer weten, kijk dan even hier.

Je kunt ook deze QR-code scannen met je smartphone kms9_qr_code

Mobile Security 9 biedt de volgende features:

  • Anti-Theft
  • Encryption
  • Call & SMS filter
  • Ouderlijjk toezicht
  • Anti-Virus & Firewall

kms2011_eng_250_310 

Over de auteur: Martijn Derks