Nieuws
19 februari 2010 - Ron Smeets

Kaspersky Mobile Security 9.0 gelanceerd

Terwijl zo ongeveer de hele mobiele wereld deze week in Barcelona vertoefde introduceerde Kaspersky Lab vanuit Moskou, althans zo meldt het persbericht ;-))), haar de nieuwe Mobile Security 9.0 antivirus software voor smartphones.

In versie 9.0  zijn onder andere nieuwe functies als contactprivacy, verbeterde encryptie en antidiefstalfunctionaliteit toegevoegd. Daarnaast is ook een nieuwe, gebruiksvriendelijkere, User Interface ontwikkeld.

Met de nieuwe ‘Privacy Protection’-functie kunnen gebruikers informatie over hun contacten verbergen als ze deze vertrouwelijk willen houden. In Kaspersky Mobile Security 9.0 kun je je contacten markeren als 'private', wat inhoudt dat ze niet verschijnen in contactlijsten, de belgeschiedenis, sms-jes of bij binnenkomende oproepen.
 
Verder is de ‘Anti-Diefstal’-functie van Kaspersky Mobile Security verbeterd. Als een smartphone kwijt of gestolen, is dan kun je de smartphone blokkeren, het geheugen ervan wissen, de locatie van het apparaat via GPS traceren en een melding ontvangen van het nieuwe nummer indien de SIM-kaart is vervangen. Zodra de smartphone op afstand is geblokkeerd, geeft het een van te voren ingesteld bericht weer, zodat de eerlijke vinder het terug kan geven aan de rechtmatige eigenaar.
 
De vernieuwde ‘Anti-Spam’-functionaliteit maakt het mogelijk om een persoonlijke ‘blacklist’ voor oproepen en berichten te maken. Als een oproep of bericht binnenkomt van een onbekend nummer, dan kan het eenvoudig toegevoegd worden aan een ‘zwarte lijst’ om toekomstige berichten of oproepen van dat nummer te blokkeren. Met onbekend wordt natuurlijk bedoeld een nummer dat je niet kent en niet de zogenaamde privé of geheime nummers. Natuurlijk bevat KMS-9 ook bescherming tegen malware- en netwerkaanvallen.

Om het belgedrag van de kids binnen de perken te houden kinderen kun je bovendien het gebruik en bellen naar bepaalde nummers (denk oa aan premium SMS diensten en 0900 nummers) blokkeren. Met de GPS-traceerfunctie kun je, voor wat extra veiligheid en gemoedsrust de handel en wandel van je kids ook nog in de gaten houden, al dan niet in geval van nood. KMS-9-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.