Nieuws
21 maart 2013 - Ron Smeets

Kapotte mobiele telefoons vaak nog geen drie maanden 'oud'

Uit onderzoek van een Engelse verzekeraar die verzekeringen voor mobiele telefoons verkoopt is gebleken dat de meeste toestellen die kapot gaan nog geen drie maanden oud zijn. MobileInsurance deed navraag bij ruim 2500 toesteleigenaren in Groot Britannié.

Daaruit bleek dat in 37% van de gevallen waarbij een mobiele telefoon kapot ging het toestel in kwestie nog geen drie maanden oud was.

Opvallend was ook het feit dat van de 23% van de ondervraagden die hun nieuwe toestel onder de Kerstboom gevonden hadden maar liefst 51% aangaf dat het kadootje al kapot, verloren of gestolen was. Dat is wel heel erg veel en dus rijst bij mij de vraag of iemand die een mobiele telefoon kado krijgt er minder voorzichtig mee om gaat dan wanneer hij of zij er zelf voor in de buidel heeft moeten tasten. En als ik helemaal 'advocaat van de duivel wil spelen dan vraag ik mij ook af of al die 'verzekerde' toestellen daadwerkelijk kapot, verloren of gestolen zijn. Bij schade is dit natuurlijk makkelijk te controleren voor de verekeraar maar bij verlies of diefstal ligt dat iets anders.

Daarbij moet ik wel zeggen dat van de ruim 2500 ondervraagden maar 9% een toestelverzekering had dus voor het overgrote deel van de ongelukkige toestel eigenaren zal 'verzekeringsfraude' niet aan de orde zijn.

Bron (Foto via)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.