Nieuws
16 mei 2006 - Ron Smeets

Kantoor onder GSM mast dicht na 'tumor-uitbraak'

Een bijzonder vreemd en verontrustend bericht van Down Under. Daar zijn vorige week de twee bovenste verdiepingen van de kantoren van een universiteitsgebouw gesloten nadat in de afgelopen maand bij 5 medewerkers een hersentumor geconstateerd is.

Boven de kantoren staan enkele GSM masten en op dit moment loopt er een onderzoek naar de oorzaak van de plotselingen uitbraak van tumoren bij het personeel van de universiteit en de eventuele link met de GSM masten.

Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt. In 1999 en 2001 zijn ook al twee medewerkers van die verdiepingen met een hersentumor in het ziekenhuis beland.

Hoewel de gezondheidsraad zegt dat er nog geen enkel bewijs is dat de tumoren veroorzaakt zijn door de GSM masten wil de universiteit geen risico nemen. Tientallen medewerkers werken vanaf nu van thuis uit of hebben een andere werkplek toegewezen gekregen.

Natuurlijk zijn er ook nog enkele eigewijze Australiers die gewoon doorwerken op hun oude vertrouwde plek, zo medt het bericht.Gerelateerde links:
GSM's verhogen de kans op hersentumor
Straling van GSM-Masten verwaarloosbaar
Mobieltjes en GSM masten toch slecht voor je
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.