Accessoires
17 juli 2007 - Ron Smeets

Kansloos Joystick Phone idee van Samsung

Mwah, of dit idee ooit serieus in de praktijk tot uitvoering gebracht gaat worden waag ik te betwijfelen.

Enkele ontwikkelaars van Samsung die op zoek waren naar een nieuw (hybride) concept voor een gamephone kwamen op het idee een toestel te maken waarbij het keypad gedeelte ook dienst kan doen als joystick.

Wat ze daarbij precies in gedachten hadden is nog het beste te zien op bovenstaande tekening (klik voor een grotere versie).

Het display van de gamephone ligt op een tafel of andere harde ondergrond en vervolgens bedien je de games met behulp van de 3D keypad-joystick die aan de bovenzijde ook nog eens voorzien is van een druktoets (of ‘fire’ button ;-))

Leuk bedacht, maar erg onhandig en breekbaar als je het mij vraagt.Gerelateerde links:
Bijzonder gamephone concept van Nokia
'Pop-up' Joystick voor Gamephones
Nieuwe Samsung SCH-V960 met 'optische joystick'
Maak je eigen PSP joystick
3D Gamefoons met Force Feedback
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.