Nieuws
25 februari 2006 - Ron Smeets

Kans op BlackBerry shutdown in VS weer groter

Gisteren was het dan eindelijk zover. De laatste zitting in de zaak tussen RIM en NTP omtrent de veelbesproken patenten coor het gerechtshof van 'Judge Spencer' in Virginia.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: tot een definitieve uitspraak is het, toch wel tegen de verwachtingen in, nog steeds niet gekomen. Aan het eind van de zitting schorste rechter Spencer de zaak met de mededeling dat hij op korte termijn met zijn uitspraak zou terugkomen en dat hij daarbij allereerst kijkt naar de vergoeding die RIM aan NTP eventueel zou moeten betalen naar aanleiding van uitspraken in 2002 waarbij NTP een schadevergoeding kreeg toegewezen en waarna de strijd onverminderd doorging.

Diverse juridische bronnen rond de zitting van gisteren verwachten overigens dat, ondanks de goede berichten eerder vorige week over de afwijzing van een van NTP's patentclaims door de USPTO, de rechter toch in het voordeel van NTP zal beslissen.

Volgens een van de juristen van McDermott Will & Emery, gespecialiseerd in patent-zaken, is de kans groot dat de rechter zal besluiten dat RIM's BlackBerry activiteiten in de VS moeten worden stopgezet, met uitzondering van de dienstverlening voor de overheid, aldus Brian Ferguson.

Minder goed nieuws voor RIM dus. . .Gerelateerde links:
Software upgrade houdt BlackBerry in de lucht
RIM verliest weer een ronde
RIM niet bang voor rechtzaak
Tegenvaller voor BlackBerry
Opsteker voor Blackberry
RIM bijna gered, Apple volgende slachtoffer!
Ministerie van Justitie smeekt om behoud Blackberry
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.