Nieuws
11 augustus 2015 - Ron Smeets

Kans maken op een gratis smartphone in ruil voor een review? Typhone TestClub zoekt smartphone testers

Tegenwoordig kun je in de meeste webshops ook (gebruikers)reviews van toestellen vinden. Bij Typhone hebben ze daarvoor onlangs de TestClub geïntroduceerd. Die zoeken smartphone gebruikers voor het testen van gloednieuwe toestellen. Soms zelfs nog voordat die officieel in de winkels liggen.

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is jezelf inschrijven als lid van de TestClub. Typhone organiseert vervolgens regelmatig testen=houden acties. Wanneer daar een toestel bij zit dat jij wel eens zou willen testen, en daarna dus houden, dan kun je je voor die specifieke actie aanmelden.

Gemiddeld worden per testactie zo'n vijf tot tien toestellen verdeeld onder de leden van de TestClub die zich voor een test inschrijven. Zoals gezegd is het toestel daarna ook meteen van jou. Uiteraard moet je daar wel nog iets voor terugdoen. Het is de bedoeling dat je de nieuwe smartphone test en er een review over schrijft voor de Typhone TestClub. Ofwel, je gaat met het toestel aan de slag, gebruikt hem zoals je dat normaal ook zou doen en schrijft vervolgens je bevindingen en beoordeling op. Aangezien de meeste smartphone kopers de eerste dagen na aanschaf toch onafgebroken met hun toestel bezig zijn om functies en features te proberen en 'uit te vogelen' is dat geen bijzonder arbeidsintensieve tegenprestatie, toch? Het is eerder een relatief goedkope manier om met een nieuwe smartphone aan de haal te gaan.

Momenteel loopt er een actie voor het testen van de Honor 6+. Daar kun je je dus nog voor inschrijven. Andere fabrikanten die ook regelmatig hun toestellen laten testen zijn Samsung, Sony en Microsoft (het voormalige Nokia).

Mocht je nu niet uitgekozen worden voor een bepaalde test, dan kun je de volgende keer natuurlijk weer meedoen. Als lid van de Typhone TestClub ontvang je ook regelmatig een nieuwsbrief waarmee je kunt sparen voor, maximaal 40 euro, korting op producten in de shop.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.