Toestellen
03 maart 2015 - Ron Smeets

Kan de Hero 2+ de OnePlus One aan? Alcatel OneTouch lanceert een Cyanogen phablet met prima specs

Dat was het eerste waar ik aan moest denken toen ik het bericht over de Alcatel OneTouch Hero 2+ las. Dat komt natuurlijk vooral door het feit dat het een uiterst betaalbare smartphone (of phablet) is die, net als de OnePlus One, op het Cyanogen OS draait. Ow, en er is nog een overeenkomst. De Hero 2+ zal, bij ons in ieder geval, moeilijk te verkrijgen zijn. Alcatel OneTouch heeft namelijk vooralsnog gekozen om het toestel alleen in de VS en Canada op de markt te zetten.

De vraag die bij mij op kwam over de concurrentie met de OnePlus One kan deels beantwoord worden door naar de specs van beide toestellen te kijken. Ze hebben allebei een full HD scherm, maar dat van de Hero 2+ is 0.5 inch groter (6 inch dus). De processor van de OnePlus One is een quad core Snapdragon 801 terwijl de Hero 2+ een octa core chip van MediaTek aan boord heeft, maar wel met 2GB in plaats van 3GB RAM. Beide toestellen hebben een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel selfie cam, maar de OnePlus One kan ook in 4K (2160p) filmen. Doort het grotere scherm is de Hero 2+ 7.6mm hoger en 6.7mm breder, maar hij is ook een volle millimeter dunner dan de OnePlus One. Hieronder staan de belangrijkste specs van de Hero 2+ op een rijtje.

Qua prijs ontlopen beide toestellen elkaar ook nauwelijks. De OnePlus kost 269 (16GB) of 299 (64GB) euro terwijl Alcatel OneTouch voor de 16GB versie van de Hero 2+ in de VS 299 dollar vraagt (ca 260 euro).

Specs Alcatel OneTouch Hero 2+:
- Display: 6-inch Full HD (1080 x 1920) TFT 16M color display + built in stylus
- Processor: MT6592 2.0 GHz octa-core ARM Cortex-A7 processor
- Camera: 13MP main camera + 5MP front camera for the perfect selfie
- Video Capture: Full HD 1080p 30 frame per second video capture so you never miss any of life's moments
- Memory/Storage: 2GB RAM / 16GB of storage (Expandable to 32GB via MicroSD)
- Operating System: Cyanogen OS 11 on Android KitKat 4.4.4
- Dimensions: 160.5mm x 81.6mm x 7.9mm

De Hero 2 werd een half jaartje geleden in Berlijn gepresenteerd. Dat toestel is wel in Nederland (en België) te koop. Wat mij betreft mogen ze de 'plus' variant ook wel naar hier brengen, toch?

Via, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.