Nieuws
07 november 2013 - Nichal Joosse

KakaoStory: Instagram look-a-like, maar toch anders

Kakao zal niet veel Nederlanders iets zeggen, maar dit Koreaanse bedrijf doet het in Aziatische landen en de landen erom heen erg goed met verschillende apps, waaronder de populaire berichtendienst KakaoTalk. Ook KakaoStory is een populaire app van het bedrijf. Met deze app is het mogelijk om net als bij Instagram foto's en video's te delen via het eigen sociale netwerk van Kakao. Deze week is er een update verschenen waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om filmpjes te maken die maximaal 15 seconden duren. 

Wanneer je wel eens gebruik maakt van Vine of Instagram, dan weet je precies hoe deze app werkt. Druk op de cameraknop en hou deze ingedrukt om een nieuw shot te maken. Wanneer je een ander shot wilt maken, laat je de cameraknop weer los. KakaoStory geeft je ook de kans om het filmpje op een later tijdstip af te maken, zolang je de app maar ingeschakeld wordt. Hierdoor is het mogelijk om shots vanaf verschillende locaties en op verschillende plekken op te nemen.

Video's worden gemaakt in het bekende vierkante formaat van Instagram en Vine. Je kunt ook gemakkelijk wisselen tussen de voor- en achtercamera, als je smartphone dit ondersteunt. Ook is er een focusfunctie aanwezig en een knop om de flitser aan of uit te zetten. Wanneer je klaar bent met het filmpje, klik je op Next, gevolgd door Write. Je kunt er ook een tekst bijvoegen, de privacyinstellingen veranderen en vervolgens het filmpje uploaden op je profiel.

KakaoStory heeft zeker potentie om een goede app te worden, ondanks dat de app behoorlijk wat functies mist in vergelijking met Vine en Instagram, zoals de mogelijkheid om shots te verwijderen of om shots op een andere volgorde in te delen. Maar in de Aziatische landen waar Kakao domineert, zal deze app ongetwijfeld razend populair gaan worden.

KakaoStory is gratis te downloaden via de Apple App Store en via de Google Play Store.  

Over de auteur: Nichal Joosse