Nieuws
18 april 2007 - Ron Smeets

Kaarten voor PinkPop ook mobiel te koop

Dit jaar zal een deel van de toegangskaarten voor PinkPop (ja, dat festival dat zo ongeveer in mijn achtertuin gehouden wordt ;-)) ook mobiel aangeschaft kunnen worden.

Klanten van Hi kunnen via Beep een kaartje aanschaffen met hun mobieltje. Vervolgens ontvangen zij een persoonlijke SMS die bij de kassa's in het festivalweekend kunnen worden 'ingewisseld' voor een papieren toegangskaart.

Dat laatste is natuurlijk jammer want dan heb je niet veel voordeel van je mobiele kaartje als je vervolgens nog twee keer in de rij moet gaan staan voor het ophalen van je kaart bij de kassa en bij de ingang zelf.

Handiger was natuurlijk geweest als de organisatie voor Barcode kaartjes per SMS gekozen zou hebben die bij de ingang van het terrein gescand werden. Dan heeft het voor de bezoekers ook echt zin om mobiel een kaartje te kopen.Gerelateerde links:
Live8 tickets grootste SMS loterij ooit
WK tickets voorzien van RFID chips
Inchecken en boarden met je Smartphone
RFID armband vervangt entree ticket en kamersleutel
VolkerWessels in mobiele ticketverkoop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.