Nieuws
29 augustus 2014 - Ron Smeets

Kaarten en navigatie van Here voor de Galaxy Gear S

Gisteren was er al een teaser die er op duidde dat Nokia Here en Samsung Gear iets samen gingen doen. Vandaag is bekend gemaakt dat de Samsung's nieuwste smarwatch, de Gear S, een navigatie app krijgt die gebruik maakt van de kaarten en turn-by-turn navigatie van Here.

De app, Navigator, biedt wel alleen voetgangersnavigatie en is ook gekoppeld met de openbaar vervoer dienst Here Transit. Navigeren kan online als je Gear S een simkaart heeft, maar ook offline door de kaarten lokaal op de smartwatch op te slaan.

Here heeft daarnaast ook een, nu nog beta, versie van de Here app gemaakt die je op Samsung Galaxy toestellen kunt installeren. Daarmee kun je dan routes plannen op je smartphone of tablet en die vervolgens naar de Gear S zenden. Het moge duidelijk zijn dat het plannen van routes en bekijken van openbaar vervoer dienstregelingen een stuk prettiger werkt op een smartphone met een 5(+) inch scherm.

Gear_S_front_white_5 Gear_S_front_black_2 Here-App-Samsung

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.