Nieuws
10 september 2005 - Ron Smeets

Juryleden aangeklaagd wegens SMSen

In Amerika kent men de jury rechtspraak. Het is de bedoeling dat juryleden tijdens een proces afgesloten worden van invloeden van buiten zoals pers en emotionele slachtoffers of daders.

In Chicago zijn onlangs twee juryleden aangeklaagd omdat bleek dat ze tijdens een geruchtmakende moordzaak via SMS advies van elkaar en buitenaf ingewonnen hadden.

Een woordvoerder van de rechtbank liet weten verrast te zijn met deze 'high tech' vorm van de belemmering van de rechtsgang.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.