Nieuws
28 maart 2006 - Ron Smeets

Junkfood niet meer op mobieltjes adverteren

In Engeland probeert het ministerie van gezondheid op alle mogelijke manieren iets te doen aan het groeiende probleem van kinderen met overgewicht.

Een van de voorstellen die binnenkort mogelijk als wet aangenomen zal worden is het verbod op het mobiel adverteren van snoep- en junkfood bedrijven per SMS of MMS. Daarnaast wil men eenzelfde regel ook instellen voor het adverteren via het internet. Of dit allemaal haalbaar en controleerbaar is, is natuurlijk nog maar zeer de vraag en of kids hierdoor minder chocolade en hamburgers zullen eten, waag ik ook te betwijfelen.

Overigens wil men ook de invloed van andere adverteerders die zich op kids richten onderzoeken zoals mobile en online gaming, e-cards etc.Gerelateerde links:
Adverteren op de mobiele telefoon in de VS wel acceptabel
Mobile Marketing nu ook in de VS ontdekt
10% meer omzet door adverteren per SMS
2006 het jaar van mobiele advertentie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.