Nieuws
08 oktober 2013 - Nichal Joosse

Juniper: 'goedkope smartphones vaker over de toonbank'

De high-end smartphonemarkt zal de komende vijf jaren minder snel groeien in vergelijking met de markt voor goedkopere smartphones. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van onderzoeksbureau Juniper. Volgens dit onderzoek is de vraag naar goedkopere smartphones groot in opkomende landen als China en India. De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi is hier een goed voorbeeld van: goedkope smartphones produceren van een hoge kwaliteit. Niet voor niets zijn de meeste smartphones die in China over de toonbank gaan van dit merk. 

Juniper voorspelt dat er in 2018 ruim 200 miljoen van zulke smartphones verscheept zullen gaan worden, dit in tegenstelling tot ongeveer 10 miljoen in 2014. Dit betekent echter niet dat high-end smartphones niet meer verkocht zullen gaan worden, maar de populariteit van deze toestellen zal iets afnemen ten opzichte van de goedkopere toestellen. De kwaliteit van deze toestellen wodt steeds hoger.

Het onderzoek heet 'Smartphone Futures: Differentiation Strategies & Emerging Oppurtunities 2013-2018' en stelt vast dat deze nieuwe generatie smartphones de markt volledig op z'n kop zal gaan zetten. De wereldwijde markt zou in tweeën gesplitst gaan worden, met enerzijds de high-end toestellen die in mindere mate geproduceerd zullen gaan worden en anderzijds de goedkopere smartphones. 

Over de auteur: Nichal Joosse