Nieuws
28 september 2006 - Ron Smeets

Jullie bepalen de ‘Future Of Mobile Media’

Vandaag ben ik de hele dag aanwezig op de Cross Media Week in Amsterdam waar ik vanochtend de door World Directories en Mobile People georganiseerde ‘workshop’ The Future Of Mobile Media heb bijgewoond.

Een content provider (World Directories), uitgever (Sok Norway) Telco (Orange), applicatie ontwikkelaar (Mobile People), toestelmaker (Nokia) en een reclamebureau (Streative Branding) probeerden aan de hand van presentaties te verduidelijken hoe de toekomst van mobiele media er volgens hen uit zal gaan zien.

De workshop was een afwisseling van ideeen, toekomstplannen, succesverhalen en voorbeelden van hoe het wel en hoe het niet zou moeten.

Ondanks dat er dus vanuit vijf verschillende invalshoeken naar de toekomst van mobiele media gekeken werd lagen de conclusies van de verschillende partijen niet uit elkaar.

De consument (wij allemaal dus) bepaalt uiteindelijk wat wel of niet geaccepteerd wordt en welke diensten al dan niet tot een successtory zullen uitgroeien.

Helaas, zo concludeerde Shari van Streative, zijn er nog maar weinig bedrijven in de mobiele markt die de consument ook echt bij dat proces betrekken. De meeste marketeers denken hun doelgroep wel te kennen (al dan niet na intensieve marktonderzoeken) en trekken vervolgens hun plan. De moderne consument pikt die ‘arrogantie’ dus niet meer.Gerelateerde links:
Universal richt Mobile Content Division op
Flinke groei mobile content markt voorspeld
Belgische operators ontginnen off-portal gebied
'Kijkwijzer' voor mobiele content
Nokia content development center in Taipei
Ook AP start met multimediale content
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.