Nieuws
21 november 2006 - Ron Smeets

Jukebox per SMS bedienen

Orange is in Frankrijk begonnen met het uitrollen van de eerder tijdens het Filmfestival van Cannes aangekondigde SMS Jukebox service.

Om te beginnen zullen in Parijs de eerste 20 jukeboxen uitgerust worden met deze zogenaamde SMS bediening. Het werkt zo eenvoudig als het klinkt. Je kiest een nummer, stuurt vervolgens een SMSje met daarin de code van het nummer naar een SMS Shortcode en binnen enkele seconden, mits er geen wachtrij is natuurlijk, begint de jukebox te spelen.

Uiteindelijk wordt het experiment uitgebreid naar enkele duizenden Juke-boxen in heel Frankrijk.Gerelateerde links:
Jukebox GSM voor Koreaanse muziekliefhebbers
Jukebox voor je iPod
SMS 'drankservice' in New York
Prijsbewuste groente en fruit kopen
iPod wordt de nieuwe Wurlitzer!
Vruchtbaarheids SMS service voor vrouwen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.