Toestellen
12 september 2006 - Ron Smeets

Jukebox GSM voor Koreaanse muziekliefhebbers

Wat doe je als toestelmaker om jezelf te onderscheiden in een markt waar dagelijks tientallen nieuwe GSM's op de markt komen die allemaal boordevol multimedia features zitten? Je noemt je musicphone een Jukebox!

De nieuwe Pantech IM-U130, alleen in Korea te koop, ziet er niet slecht uit en is ook kwa specs rijkelijk voorzien, maar er zijn op de Koreaanse markt al zoveel musicphones die hier of daar wat meer te bieden hebben, dus waarom zou je dan toch voor deze kiezen? Omdat het volgens de makers een Jukebox phone is, dus.

De IM-U130 wordt standaard geleverd met een (draadloze) headset a la 'Sennheiser' waarvan het maar de vraag is of het wel zo elegant uit ziet, maar goed. Aan de zijkant van deze candybar Jukebox GSM zitten onder andere de MP3 bedieningstoetsen en een extra aansluiting voor een headset.

Het toestel kan op 1 acculading 20 uur muziek afspelen, als je niet gebeld wordt tussendoor natuurlijk, en heeft ook een 2MP camera en Bluetooth 2.0. Omdat de interne opslagcapaciteit van 512Mb natuurlijk niet genoeg is voor 20 uur muziek heeft Pantech ook een microSD slot in het toestel verwerkt.

De prijs van het toestel is nog niet bekend, maar omdat ie toch niet naar Nederland zal komen is dat voor ons ook van minder belang.Gerelateerde links:
Jukebox voor je iPod
LG's MP3 GSM met iPod look en clickwheel
8Gb musicphone van Samsung
Samsung belooft 10 GB musicphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.