Geruchten
19 maart 2006 - Ron Smeets

JP Morgan: Apple GSM komt nog dit jaar

Dat is de stelling van Johnny Chan (broer van?!?), een analyst van J.P. Morgan in Homg Kong.

Volgens hem heeft Apple eindelijk de stap gezet die ertoe moet leiden dat de 'iPhone', zoals iedereen hem voor het gemak maar alvast noemt, nog dit jaar in de winkels zal liggen.

Chan krijgt overigens steun voor zijn stelling van een collega analyst uit Taipei. Daar heeft Ellen Tseng, ook van J.P. Morgan, namelijk gezegd dat Apple hoogstwaarschijnlijk de opdracht voor het produceren van de iPhone aan Hon Hai Precision zal toekennen, een producent die ook van belang was bij de ontwikkeling en productie van de iPod Nano.

Een derde analyst van hetzelfde J.P.M. heeft bovendien laten weten dat ook Taiwan Green Point Enterprises in onderhandeling is met Apple over de productie van de kunstof onderdelen van de iPhone. Green Point maakt ook al plastic cases voor de iPod's.

Tot slot is er nog een vierde analyst, Bill Shope uit New York van. . . goed geraden! die er ook van overtuigd is dat Apple nog dit jaar een mobiele telefoon zal uitbrengen. Shope houdt zich overigens met name bezig met het op de voet (analytisch) volgen van Apple, dus hij weet waar hij het over heeft.Gerelateerde links:
Apple in de MVNO business?
Apple registreert merknaam ´Mobile Me´
Terrabyte iPod en Apple iPhone komen er aan
Apple's smartphone een kwestie van tijd