Toestellen
18 oktober 2006 - Ron Smeets

Joy is LG's eerste Symbian smartphone in Chocolate stijl

Hij is vandaag pas voor het eerst aan de wereld getoond, maar de eerste berichten spreken al over een geduchte concurrent voor Nokia, Samsung en Sony Ericsson smartphones.

De LG Joy heeft natuurlijk, maar dat is een kwestie van smaak, al één belangrijke voorsprong op haar concurrentie. Hij is namelijk ontworpen met een vette knipoog naar de populaire Chocolate.

De Joy is een slider smartphone met 2.4 inch (6 cm) kleuren display, GSM, EDGE, geschikt voor HSDPA netwerken en verder voorzien van alle gemakken zoals een microSD geheugenkaar, Bluetooth 2.0 en een VGA cam voor videocalling.

Nadeel is dat de Joy het moet doen met een 2MP camera wat een wel erg groot verschil is met bijvoorbeeld de Nokia N95 die 5MP aan boord heeft.Gerelateerde links:
Nieuwe Samsung smartphone
Nokia N95 komt eraan
Meer dan 10 miljoen Symbian mobieltjes in Japan
LG Chocolate groot verkoopsucces
GPS Smartphone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.