Nieuws
20 oktober 2005 - Ron Smeets

Jouw foto als 'ringtone'

Klanten van SK Telecom in Korea kunnen sinds kort gebruik maken van de zogenaamde 'Image Call' dienst.

Het idee is dat je voordat je iemand belt een foto selecteert van jezelf, of een die echt leuk is ;-), en die wordt vervolgens weergegeven op het display van diegene die jij belt, zolang als het gesprek duurt.

Behalve eigen foto's kunnen ook cartoon's, foto's en andere leuke afbeeldingen die te koop zijn via de mobiele portal van SK Telecom hiervoor gebruikt worden.

Gebruikers die in het bezit zijn van de Samsung S370, een toestel dat uitgerust is met speciaal voor de Image Call' dienst geschikte software, kunnen zelfs eigen tekst in spraak en woord koppelen aan de Image Call berichten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.