Entertainment
14 juni 2008 - Ron Smeets

Journalist gearresteerd na fake bommelding

Tja, hoe dom kun je zijn. . . Een Duitse voetbalverslaggever die zijn vlucht, en daardoor de EK wedstrijd die hij moest verslaan, dreigde te missen dacht slim te zijn door met zijn mobieltje de luchthaven te bellen en te melden dat er een bom verstopt zat in het vliegtuig waarin hij mee moest van Verona naar Wenen.

De 27-jarige journalist ging vervolgens naar de luchthaven en zei dat hij gehoord had dat het toestel vertraging opgelopen had.

Omdat de autoriteiten verder geen enkele aanwijzing hadden voor de aanwezigheid van een bom in het betreffende toestel werd de journalist direct als hoofdverdachte gezien.

Nader onderzoek wees uit dat hij inderdaad vanaf zijn eigen mobieltje gebeld had en na verhoor viel de man al snel door de mand.

Overigens zorgde zijn misplaatste grap, en poging om zijn vlucht niet te hoeven missen, er wel voor dat het vliegveld enkele uren gesloten werd en het toestel door de explosieven opruimingsdienst minutieus doorzocht moest worden.

En de wedstrijd? Tja, die heeft hij, net als de vlucht, natuurlijk gemist omdat hij in de cel zat.Gerelateerde links:
Bankrover blijft bellen tijdens de beroving
Vliegtuig ontruimd door 'verloren' GSM
Domme dief steelt smartphone van smart guys
Dure grap van 'SMS Terrorist'
SMS-geintje van 15.000 pond
GSM belt 112: Dieven gearresteerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.