Nieuws
03 februari 2008 - Ron Smeets

Joran van der Sloot had mobieltje in cel

Tja, net als half Nederland heb ik vanavond natuurlijk ook zitten kijken naar de uitzending van Peter R De Vries waarin Joran van de Sloot een bekentenis aflegde voor de verborgen camera's van het misdaad programma.

Opvallend, doch niet verassend, vond ik de uitspraak van Joran dat hij tijdens een van zijn verblijven in een Arubaanse cel gedurende zijn voorarrest zijn 'invloed' in de gevangenis kon vergroten door een mobiele telefoon te ritselen voor een van zijn medegevangenen.

Volgens van der Sloot zou zijn vader (een voormalig rechter in opleiding en tegenwoordig advocaat) ervoor gezorgd hebben een 'kleine' mobiele telefoon naar binnen te smokkelen. Die ontkent dit natuurlijk, als advocaat heeft kan hij ook weinig anders.

Zo blijkt nog maar eens een keer hoe gewild mobiele telefoons in gevangenissen zijn. Tijd voor de installatie van 'Stoorzenders'!Gerelateerde links:
Gevangenis 'legaliseert' mobieltjes voor 'inwoners'
Ban op GSM's in Australische gevangenissen
GSM stoorzenders in Indiase gevangenissen
Na de drugshond nu ook een GSM hond
Kikkers smokkelen GSM's gevangenis in
Gevangenen bewaren GSM's in hun anus
Camphone beelden van feestende gevangenen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.