Nieuws
09 juni 2006 - Ron Smeets

Jongste SMS RSI slachtoffer ooit

De 8 jarige Isabelle Taylor heeft de twijfelachtige eer om het jongste (bekende) SMS RSI slachtoffer ooit te zijn.

Het Engelse meisje is momenteel al onder behandeling voor beschadigingen aan haar handen en polsen als gevolg van overmatig SMSen met haar vriend(in)en. Toch is Isabelle niet van plan om te stoppen met SMSen omdat, zo zegt ze zelf, dat teveel afbreuk zou doen aan haar sociale leven.

Haar behandelend arts zegt gemiddeld twee nieuwe gevallen per maand tegen te komen van kinderen die aan RSI leiden. Over het algemeen gaat het echter om iets oudere kids die teveel met hun Playstation of andere gameconsole in de weer zijn geweest.

Waarschijnlijk zijn er echter nog veel meer gevallen, maar vaak worden dit soort gewrichtspijnen door ouders als groeipijn bestempeld.Gerelateerde links:
De Blackberry duim in opmars
De SMS duim
Tiener in therapie voor SMS verslaving
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.