Entertainment
21 oktober 2005 - Ron Smeets

Jongen filmt brutale agent met camphone

Bij deze agent was het concept van de steeds vaker opduikende jeugdige camphone-journalisten blijkbaar nog niet doorgedrongen.

Toen enkele agenten in Noord-London klachten van omwonenden over de lokale hangjeugd onderzochten werden ze gefilmd door twee tieners met een camphone.

Een van de agenten kon dat niet waarderen en sommeerde de jongens om te stoppen. Vervolgens werden er over en weer wat onvriendelijke woorden gewisseld en daarbij dreigde de agent de 16-jarige Anop Singh in de vuilnisbak te zullen dumpen als ie niet aan het bevel zou voldoen.

Terwijl de 17-jarige Pierre Cornwall nog stond te filmen, zo is op de opnamen te zien, pakte de agent Anop uiteindelijk bij zijn kladden en gooide hem vervolgens aan de overkant van de straat in een afvalcontainer.

Natuurlijk diende Anop later een klacht in bij de lokale hermandad en om zijn claim kracht bij te zetten leverde hij daarbij ook meteen het onomstotelijke bewijs van de videobeelden.

Die beelden zijn uiteindelijk terecht gekomen bij de Interne dienst van de Londense politie en die hebben de overijverige agent inmiddels ook al schuldig bevonden aan onnodig en te geweldadig optreden. De agent wacht minimaal een schorsing en misschien zelfs oneervol ontslag.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.