Nieuws
23 augustus 2012 - Ron Smeets

Jolla MeeGo smartphones worden geschikt voor Android Apps

Toen Nokia anderhalf jaar geleden bekend maakte dat Windows Phone het nieuwe primaire smartphone OS werd besloten enkele MeeGo ontwikkelaars zichzelf af te splitsen van de Finse fabrikant. Zij startten een nieuw bedrijf, Jolla, dat zich richtte op de doorontwikkeling van MeeGo smartphones.

De knappe koppen bij Jolla zijn er inmiddels ook achter dat het gebrek aan (native) apps voor MeeGo een vervelend nadeel is in een tijd dat we meer apps gebruiken dan 'traditionele' functies van smartphones. Daarom maakt Jolla nu bekend dat hun toekomstige toestellen geschikt zijn om Android Apps te downloaden en gebruiken.

Om dit mogelijk te maken gebruikt Jolla dezelfde OpenMobile ACL technologie als RIM die bij hun PlayBook ingebouwd heeft om Android Apps te kunnen gebruiken.

Jolla's eerste 'MeeGo' smartphone moet overigens nog geprenteerd worden en in de winkels verschijnen. Wanneer dat gebeurd is nog niet duidelijk. De fabrikant doet nog behoorlijk geheimzinnig over haar plannen, ontwerpen en de komst van haar eerste smartphones. Ze bestaan dus al geruime tijd maar kwamen deze zomer pas voor het eerst met heel summiere informatie over hun smartphone plannen naar buiten.

Foto: Jussi Hurmola, CEO van Jolla. Via, Bron (Fins)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.