Nieuws
21 november 2012 - Ron Smeets

Jolla geeft een sneak peak van haar 'MeeGo based' OS (video)

Jolla heeft een sneak peak video gepubliceerd waarin een tipje van de sluier van haar 'MeeGo based' Sailfish OS opgelicht wordt.

Het Finse bedrijf heeft enige tijd geleden al laten weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuw smartphone OS met MeeGo, dat door Nokia 'afgestoten' werd, als basis. In de video is een preview te zien.

In de video wordt ook het jaartal 2013 prominent in beeld genomen. Daarmee kun je er gevoeglijk van uit gaan dat het OS dus volgend jaar haar debuut zal maken. Het toestel dat in de video gebruikt wordt voor de demo lijkt een ontwikkelversie van de Nokia N950 te zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=tRZxM9rNyZ4
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.