Toestellen
16 september 2010 - Richard Otto

John’s Phone Review

Vandaag heb ik de John’s Phone voor een recensie binnengekregen. Deze door het Nederlandse designbureau John Doe ontworpen telefoon kan eigenlijk maar 2 dingen: bellen en gebeld worden. Het gebrek van veel functionaliteiten wordt deels opgevangen door het geïntegreerde pennetje en papieren boekje. Dit boekje kun je gebruiken voor contactinformatie, tekstberichten en games (boter-kaas-en-eieren).

Bij het schrijven van dit artikel vraag ik mij telkens af voor welke doelgroep deze telefoon gemaakt is. Uit onderzoek blijkt dat jongeren meer sms’en dan bellen en uit een ander recent onderzoek blijkt dat 72% van de volwassen gebruik maakt van SMS. Met de John’s Phone kun je echter geen SMS ontvangen of versturen!  De doelgroep 65+ is de enige doelgroep die niet veel gebruik maakt van SMS, maar hier zijn reeds talrijke toestellen voor te koop en is de John’s Phone met haar zeer kleine telefoonscherm iets te hip en onpraktisch. Als gimmick is de telefoon voor de meesten net even te duur, al heb je wel een echt stukje Dutch Design in handen.  Op de website staat het volgende hierover: “John's Phone accepteert geen sms-jes. Dus is het handig om aan je contacten door te geven dat aan jou toegezonden sms-jes jou niet bereiken, bellen en gebeld worden, dat is John's Phone.” Deze telefoon moet dus meer gezien worden als een anti-smartphone.

"In deze tijd waarin de overdaad aan keuzes en informatiekanalen benauwend kan werken, is het fijn om een eenvoudige gadget te ontwikkelen. Daarnaast is het een handige extra telefoon tijdens het reizen, sporten of een weekendje zeilen. Met John's phone ben je altijd bereikbaar voor je nabije familie en vrienden zodat de smartphone uit kan wanneer de rest van de wereld er even niet toe doet” aldus Diederiekje Bok, een van de creatieven achter het concept

John's Phone naast gelijkgeprijsde telefoons

Hieronder heb ik een specificatielijst gemaakt met John’s Phone functies en vooral functies die deze telefoon niet heeft. Specificaties

Pluspunten
+ Een echt stukje Dutch Design
+ De telefoon heeft een standby tijd van ruim 3 weken!

Minpunten
- Telefoon is met zijn beperkte mogelijkheden relatief duur
- Geen SMS functionaliteit!

Conclusie: Door het topdesign en het gebrek van SMS is dit de perfecte telefoon voor Nederlands bekendste minimalist en dyslekt  Jan de Bouvrie! 

John's Phone heeft het NOS Journaal gehaald:

http://www.youtube.com/watch?v=h8wi6MQgdKo

John’s Phone is per 1 oktober verkrijgbaar in de varianten grass, tree, business, sweet en snow bij diverse verkooppunten, waaronder de Bijenkorf, en online. Meer informatie is HIER te vinden.

Over de auteur: Richard Otto