Entertainment
18 november 2010 - Ron Smeets

Jochie verdient $130.000 met witte ombouwkit voor iPhone 4

Apple zelf krijgt het niet voor elkaar om een wite versie van de iPhone 4 te maken. De komst daarvan is al meerdere keren uitgesteld (nu al tot de lente van 2011) omdat ze tegen diverse technische problemen aan lopen in de productie ervan.

Dat bracht een Amerikaans jochie op het idee om zelf maar wat in elkaar te bastelen. Dat lukte en nu verkoopt hij voor 279 dollar een witte ombouwkit voor de iPhone 4. Overigens kun je er ook voor kiezen om alleen de witte voor- of achterkant te bestellen. Het leverde hem al 500 klanten en zo'n 130.000 dollar omzet op.

Op zich is het al bizar dat er al witte iPhone 4 onderdelen te koop zijn terwijl Apple dat niet voor elkaar lijkt te krijgen, maar dat er al 500 iPhone 4 bezitters zijn die, naast de al niet geringe aanschafprijs van hun nieuwe mobieltje, ook nog eens bereid zijn om 279 dollar extra neer te tellen om er een witte van te maken vind ik zo mogelijk nog gekker. Nah ja, Fei Lam uit New York zal het ongetwijfeld een zorg zijn, en terecht!

Toch lijkt Fei Lam in de problemen te komen met zijn witte iPhone 4 bouwpakket. Hij is inmiddels namelijk beschuldigd van heling. De witte onderdelen van de iPhone 4 zouden gestolen zijn, zo stond in een brief die hij onlangs ontving. Zelf zegt hij dat hij de onderdelen op volledig legale wijze inkoopt. "Via een vriend die ik al een paar jaar ken en die goede contacten heeft binnen Foxconn", aldus Fei Lam die, dat kun je uit de naam wel al afleiden, zelf ook Chinese roots heeft ;-) Ik ben benieuwd hoe lang hij hier nog mee door kan gaan. Als de onderdelen inderdaad van Foxconn afkomstig zijn, de Chinese producent van onder andere de iPhone 4, dan denk ik dat de aanvoer binnenkort wel afgesloten zal worden. iPhone-Wit-DHZ-a

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.