Geruchten
06 maart 2008 - Bas van den Beld

Jobs: iPhone krijgt géén flash

Een van de issues op de iPhone en de iPod-touch is dat er geen flash-applicaties op kunnen draaien of flash-filmpjes bekeken kunnen worden. Volgens Apple-baas Steve Jobs zal dat ook niet gebeuren: de iPhone krijgt geen flash.

Volgens Jobs is flash, ontwikkeld door Adobe, niet goed genoeg voor de iPhone. De flash-variant van Adobe voor mobiele telefoons is niet goed genoeg, terwijl de flash-variant voor laptops te groot en te zwaar is.

Hierdoor wordt het traag op de iPhone. De angst bij Apple zou zijn dat de batterij van de iPhone hierdoor te snel leeg zou gaan.

Een tijd lang was er het gerucht dat donderdag een nieuwe versie voor de iPhone zou uitkomen met daarop het felbegeerde flash. Dat gerucht zou dus wel eens onzin kunnen blijken.

Het is opvallend dat Apple geen flash op de iPhone wil inzetten. De meeste games zijn in flash gebouwd en juist ontwikkelaars die applicaties willen ontwikkelen voor de iPhone en iPod willen dit graag met flash doen. Bovendien kunnen filmpjes op sites via de browser niet bekeken worden.

Om toch zichtbaar te zijn op de iPhone moeten filmpjes een specifiek formaat krijgen. Dat doet op dit moment alleen YouTube waardoor die filmpjes wel zichtbaar zijn.

via Dutch CowboysGerelateerde links:
iPhone obsessie
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Youtube filmpjes op de iPhone
iPhone gespot in het wild
Marketingplan voor de iPhone??
Over de auteur: Bas van den Beld