Nieuws
16 oktober 2006 - Ron Smeets

Jobs haalt uit naar de Zune

In een interview met Newsweek spreekt Steve Jobs onder andere over de nieuwste concurrent van de iPod, de Microsoft Zune en zoals al te verwachten was is Stevie niet echt onder de indruk van Bill’s prestaties op muziekgebied.

Vooral de wireless functie van de Zune moet het ontgelden. “Ik heb op internet de demo’s gezien hoe je jouw Zune draadloos kunt laten zoeken en verbinden met een andere Zune om er muziek mee uit te wisselen die je dan drie keer kunt beluisteren. Dat duurt een eeuwigheid. Je bent stukken sneller als je gewoon jouw headset in het oor van de andere muziekluisteraar stopt zodat die er even naar kan luisteren”.

Natuurlijk gaat die vergelijking niet helemaal op, want wat doe je als de ontvanger het nummer ook thuis wil laten horen aan zijn wederhelft of kinderen??? Een beetje flauw van Jobs om het zo te chargeren. Bovendien durf ik er bijna (nog niet helemaal) vergif op in te nemen dat de ontwikkelafdeling van Apple inmiddels de opdracht gekregen heeft om de mogelijkheid van het inbouwen van wireless connectivity in toekomstige iPod modellen te onderzoeken.

Het is wel duidelijk dat Jobs zich duidelijk niet druk maakt over de concurrentie van de Zune voor de iPod, maar met een marktaandeel, in de VS, van ruim 75% is daar voorlopig ook geen reden voor. Hetzelfde geldt voor Microsoft als het gaat om de angst van Windows voor MacOS.Gerelateerde links:
Apple Special Event: de details
Apple wint, Apple verliest
Apple snauwt creatief kind af!
Wat zou Steve Jobs doen?
iPod wordt religie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.