Entertainment
01 september 2005 - Ron Smeets

Jeugd verkiest GSM boven TV

Een recent onderzoek onder 1000 Amerikaanse tieners tussen de 13 en 18 heeft uitgewezen dat de huidige kids liever met hun GSM bezig zijn dan dat ze TV kijken.

De reden daarvoor is simpel: Ouders zijn zich veel bewuster wat hun kind wel of niet mag kijken dan dat ze zich druk maken over met wie ze bellen of SMSen. Ruim 71% van de ondervraagde tieners zegt dan ook bijzonder te genieten van deze onbeperkte vrijheid.

Andere opvallende resultaten waren dat meer dan 30% van de kids ook tijdens schooltijd vrolijk door SMS't en 26% geeft toe dat ze met hun GSM wel eens personen bellen waar ze van hun ouders geen contact mee zouden mogen hebben.

Overigens is het besef bij veel ouders dat GSM's een steeds groter risico worden bij het 'ontsporen' van hun kroost wel aan het toenemen. Een onderzoek onder ouders liet zien dat inmiddels 2/3e van de ouders met kinderen onder de 12 jaar twijfelen over het geven van een GSM, juist vanwege het moeilijk te controleren gebruik ervan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.