Nieuws
01 oktober 2016 - Ron Smeets

Jeu de Boules met iPhones in een Franse Apple Store (video) Franse iPhone klant is ontevreden over de garantie van Apple en neemt wraak

Het is geen nieuws dat Apple niet bepaald bekend staat om haar coulante garantie regeling. Een Franse iPhone eigenaar uit Dijon, waar zo ook tonnen mosterdzaadjes fijnmalen, nam het recht in eigen hand. Hij toog met een van zijn Jeu de Boules ballen naar de lokale Apple Store om wraak te nemen.

Niet op de medewerkers, gelukkig, maar enkele tientallen iPhones, iPads en MacBooks werden vakkundig, en in alle rust, met de massief metalen bal 'bewerkt'. Om te voorkomen dat hij rondvliegend glas in zijn handen of ogen zou krijgen droeg hij een handschoen en zonnebril. Anoniem wilde hij niet blijven volgens mij, want tijdens zijn actie vertelde hij onder andere heel rustig dat dit het gevolg was van een afgewezen garantieverzoek. Het personeel en andere klanten keken toe en durfden, of mochten, waarschijnlijk niet in te grijpen. Een verstandige beslissing als je het mij vraagt.

Toen hij klaar was stond de teller van de aangerichte schade op iets meer dan de kosten van zijn iPhone; 50.000 Euro om precies te zijn. Beveiligingspersoneel van het winkelcentrum wist de man na enkele minuten tegen te houden en hoewel hij nog probeerde te vluchten werd hij uiteindelijk ook ingerekend door de lokale Gendarmerie. Op wereld dierendag mag hij voor de rechter gaan uitleggen waarom hij appelstroop probeerde te maken in de Apple Store ;)

Gelukkig voor ons is alles op video vastgelegd door een van de omstanders. Geniet ervan. Of, als je een echte Apple fan bent. Hou de tissues maar alvast bij de hand...

https://youtu.be/wFUlz_BTby8https://youtu.be/lzwLsxrfAhshttps://youtu.be/8wkTDBcZ0e4

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.