Entertainment
13 maart 2008 - Ron Smeets

Jeremy Clarkson bellend achter het stuur gefotografeerd

Op het eerste gezicht geen al te spannend bericht. Een man en vrouw werden op een Engelse snelweg ingehaald door Top Gear presentator Jeremy Clarkson terwijl hij aan het bellen was.

De vrouw maakte echter en camphone foto van het tafereel (foto boven) en deze foto kwam uiteindelijk via de Daily Mirror bij de lokale politie terecht.

Helaas voor Jeremy heeft de sterke arm nu besloten de zaak verder te onderzoeken en, als bewezen wordt dat hij inderdaad hands-on aan het bellen was tijdens het rijden dan krijgt hij een boete van 60 pond (ca. 90 Euro) plus drie strafpunten op zijn rijbewijs.

OK, hands-on bellen tijdens het rijden is niet echt slim, maar dit riekt toch naar een vorm van 'voorbeeld stellen' door de Engelse autoriteiten. Een beetje zielig vind ik het eerlijk gezegd wel.

Toen de reporter van de Daily Mirror bij Jeremy aanbelde om hem te confronteren met de betreffende foto ontkende hij dat hij een mobiele telefoon vasthield. Ook niet echt slim natuurlijk. Vervolgens smeet hij de deur dicht met de woorden: "Ik schrijf een column voor een andere krant, dus ik mag niet met jullie praten", aldus de altijd grappige presentator ;-)Gerelateerde links:
Hands-free bellen niet veiliger in het verkeer
Bellen tijdens het rijden veroorzaakt files
Tiener SMS't tijdens het rijden: 5 doden
Senator die bellen in de auto wilde verbieden crashed...
Australiers hardleers als het gaat om hands-on bellen
Extra boete voor mobiele bellers die 'crashen'
Geen verschil tussen bellen en drinken achter het stuur
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.