Geruchten
20 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

Jelly Bean voor de Nexus S zal snel verkrijgbaar zijn

Onlangs kondigde Google aan dat de Google Nexus S één van de eerstvolgende smartphones zal zijn die een update kan verwachten naar Jelly Bean, de nieuwste versie (4.1) van Android. Iets wat natuurlijk vrij logisch is aangezien het een door Google zelf ontwikkelde smartphone is. Volgens Vodafone Australië zou de update gisteren uitgerold moeten zijn terwijl de Franse provider SFR aangaf dat Jelly Bean voor de Nexus S eergisteren al zou verschijnen, maar iets vertraagd is. De Nederlandse providers hebben hier nog niets over gezegd, dus we moeten het voorlopig doen met deze mededelingen.

Er zijn veel nieuwe mogelijkheden met de komst van Android 4.1. Als eerste de dienst Google Now, waarbij op een fijne manier nieuwsberichten te lezen zijn maar ook zaken als het weer. Face Unlock is stukken verbeterd en het is mogelijk om spamnotificaties te verwijderen. Ook de Google Play Store is verbeterd en er is eindelijk offline spraakinvoer in het Nederlands. Natuurlijk werkt de gehele Android-versie een stuk soepeler door de aanwezigheid van Project Butter. 

De update zal zoals gewoonlijk over the air verspreid worden en er verschijnt vanzelf een melding wanneer de update beschikbaar is. Het is ook mogelijk om handmatig te checken wanneer de update beschikbaar is, maar in principe verschijnt er automatisch een melding wanneer er een nieuwe update beschikbaar is. Wanneer Jelly Bean voor de Nederlandse bezitters van een Nexus S verschijnt, is nog niets over bekend. Maar ook dat zal vast en zeker dit weekend gebeuren. Voor de mensen die overigens niet kunnen wachten op de officiële update, is er ook een versie te vinden op het XDA-forum. Uiteraard is dit op eigen risico!

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl