Geruchten
15 augustus 2012 - Ron Smeets

Jelly Bean update voor de Galaxy S III komt 29 augustus?

De Samsung Galaxy S III wordt standaard uitgeleverd met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Het toestel is inmiddels ook al opgedoken in een lijst met Samsung Smartphones die de komende weken en maanden een upgrade naar de nieuwste Android versie zullen ontvangen, 4.1 Jelly Bean.

De geruchten worden echter steeds sterker dat deze update voor de Galaxy S III eind deze maand al uitgerold gaat worden, in fases. Op 29 augustus houdt Samsung een Unpacked Event rondom de IFA. Daar wordt naar alle waarschijnlijkheid de Note II gepresenteerd. De kans bestaat dat rond die datum dus ook de eerste Galaxy S III modellen al een jelly Bean upgrade gaan krijgen. 

Volgens de geruchten zou Samsung die update al zo goed als klaar hebben staan. Het wachten is nog op een goedkeuring van Google. Europa zou de eerste regio zijn waar deze update uitgerold gaat worden. Overigens zal ook het vorige model, de Galaxy S II op enig moment de Jelly Bean upgrade gaan krijgen. Nog even afwachten dus maar. Rondom de IFA weten we meer.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.