Nieuws
24 september 2012 - Ron Smeets

Jelly Bean update Samsung Galaxy S III gestart in Polen

De Samsung Galaxy S III zal binnenkort een Jelly Bean (Android 4.1) update krijgen. Dat is zeker. De uitrol van die (OTA) update is in Polen al gestart, zo blijkt uit berichten uit dat land.

Het feit dat de Polen de eerste gelukkigen zijn heeft waarschijnlijk te maken met de aanwezigheid van een groot Samsun R&D afdeling in dat land. Wanneer wij (Nederland en België) aan de beurt zijn is nog niet bekend.

De update naar Jelly Bean brengt, behalve de nodige bugfixes, natuurlijk ook wat performance verbeteringen met zich mee. Zo zou de UI een stuk soepeler en sneller werken, kunnen de pop-up schermen groter en kleiner gemaakt worden, is er ondersteuning voor Google Now, een vernieuwde notifcatie menu en krijg je een keuze tussen twee verschillende 'homescreen modi'.

Behalve in Polen wordt de Jelly Bean update voor de Galaxy S III momenteel ook al uitgerold in Kroatië, Servië en Macedonië. Daar moet wel Samsung Kies gebruikt worden. Hieronder staat nog een korte demo van de Galaxy S III met Jelly Bean en twee schermafbeeldingen.

SGSIII-411-JellyBean-a SGSIII-411-JellyBean-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.