Nieuws
05 december 2012 - Ron Smeets

Jelly Bean update (met Sense 4+) voor de One X nu echt los

Eind oktober ging al het bericht rond dat de Jelly Bean update voor de HTC One X gestart was. Nederland, zo bleek al snel, moest nog even wachten. Tot nu dus. Diverse lezers hebben de afgelopen uren gemeld dat zij de Android 4.1.1 update, met HTC Sense 4+, voor hun HTC One X ontvangen hebben.

De update bestaat uit twee 'delen'. Eerst wordt de kleine accufix geinstalleerd, gevolgd door de nieuwe Jelly Bean firmware (CID HTC_E11). Goed nieuws dus voor iedereen met een (simlock vrije) HTC One X.

Android 4.1.1 voor de HTC One X brengt naast HTC Sense 4+ nog een aantal verbeteringen met zich mee zoas de mogelijkheid om direct te kunnen bellen of sms'en vanuit een binnengekomend bericht in de notificatiebalk. Kleinere veranderingen vind je onder andere in een verbeterde tekstvoorspelling tijdens het typen en een betere gebruik van de hardware resources (processor, GPU en dus de accu).

Google Nu (Now in het Engels) is een van de leukere nieuwe functies. Daarmee wordt het toestel meer een persoonlijke assistent met meldingen wanneer je moet vertrekken naar je volgende aspraak, gebaseerd op je lokatie (en het adres van de afspraak) op dat moment. Ook actuele weersinformatie, files en eventuele vertrektijden van treinen worden daarin meegenomen. Google Nu biedt ook interessante informatie over restaurants, events en dergelijke in jouw omgeving.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.