Nieuws
09 oktober 2012 - Ron Smeets

Jelly Bean update (4.1.2) op weg naar de Nexus 7

Google heeft vanavond een (kleine) update van Jelly uitgerold. Het gaat om Android versie 4.1.2. De update is al overweg naar (sommige exemplaren van) de Nexus 7 tablets en ook beschikbaar via AOSP (Android Open Source Project).

Hoewel Google zelf nog niets zegt over een uitrol van deze versie naar, bijvoorbeeld de Galaxy Nexus, wordt alom wel aangenomen dat dit ook in de planning staat. Wanneer? Dat is niet bekend.

De update van 4.1.1. naar 4.1.2 brengt geen al te grote veranderingen met zich mee en hij is met 31.3 MB ook fysiek niet echt groot ;-) Voor zover nu bekend betreft het enkele performance verbeteringen, landscape display support voor het homescreen van de Nexus 7 (zie afbeelding hieronder) en diverse bug fixes. Een changelog zal ongetwijfeld nog wel opduiken in de komende uren ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.