Nieuws
02 oktober 2012 - Ron Smeets

Jelly Bean en Sense 4+ voor One X en One S komen deze maand

HTC presenteerde vanochtend de HTC One X PLUS, een geupgrade versie van de One X. In het internationale persbericht van HTC stond ook een regeltje waarin de fabrikant aankondigt dat de bestaande One X en de One S vanaf later deze maand de officiële upgrade naar Android 4.1 (Jelly Bean) en Sense 4+ zullen gaan ontvangen.

HTC gaf bij de lancering van de One X PLUS al duidelijk aan dat Android Jelly Bean en Sense 4+ onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Met andere woorden; Jelly Bean kan alleen samen met Sense 4+ geïnstalleerd worden, en andersom. Mocht je dus van plan zijn om Sense 4+ op je 'oude' Desire (S, XL, HD), of een ander HTC toestel, willen installeren dan moet je wachten (en hopen) dat de Jelly Bean upgrade ook voor die toestellen beschikbaar komt.

Natuurlijk betekent dat niet meteen dat alle exemplaren van deze toestellen deze maand al aan de beurt zullen zijn. Dergelijke updates worden doorgaans gefaseerd uitgerold en bovendien zal iedereen met een provider locked toestel waarschijnlijk nog iets langer moeten wachten.

Uit het persbericht: "The Android Jelly Bean with HTC™ Sense 4+ update is scheduled to begin rolling out for the HTC One™ S and HTC One™ X from October."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.