Nieuws
17 juli 2012 - Ron Smeets

Jelly Bean al op de Amerikaanse Galaxy S III 'gehacked'

De Samsung Galaxy S III is nog niet officieel geschikt voor Jelly Bean. Sterker nog, er zijn nog helemaal geen toestellen die de officiele nieuwe Android versie al ontvangen hebben. De source code van Jelly Bean is sinds een week wel al beschikbaar voor ontwikkelaars en dus was het een kwestie van tijd voordat de eerste custom hacks opdoken.

Welnu Cyanogen heeft voor de twee Noord Amerikaanse versies van de Samsung Galaxy S III al een redelijk werkende versie van Jelly Bean gemaakt. Letwel, die werkt dus NIET op de Europese modellen van het toestel en bovendien moet je het toestel ook 'unlocken' met CyanogenMOD 10.

Dit is dus zeker niet aan te bevelen om zomaar even te proberen, ook als de custom Jelly Bean versies straks wel beschikbaar komen voor de Europese modellen van de Galaxy S III. Zoals altijd is het voor de gemiddelde gebruiker raadzaam om gewoon te wachten op de officiele software updates van de fabrikant! Voor de liefhebbers, hackers, geeks en freaks die een Amerikaanse (ahum) Galaxy S III hebben (typenummers i747 en T999) staan hier de betreffende custom ROM's. Gebruik op eigen risico!

CM10 voor de SGS III i747
CM10 voor de SGS III T999 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.