Nieuws
04 december 2012 - Ron Smeets

Jelly Bean 'aandeel' naar 6.7%; Gingerbread nog steeds >50%

De afgelopen maand is het aantal Android's dat op Jelly Bean (versie 4.1 en 4.2) draait gestegen van 2.7 naar 6.7%. Nieuw in de lijst is dus versie 4.2 van Jelly Bean. Die staat nu op 0.8% van alle Android toestellen. Met 6.7% wordt de 'nieuwste' versie van het Google OS nog altijd minder gebruikt dan Froyo van ruim twee jaar geleden.

Gingerbread is met een aandeel van 50.8% de meest gebruikte Android versie, gevolgd door Ice Cream Sandwich met 27.5%. Froyo staat nog altijd op meer dan 10% van alle Android toestellen.

De komende twee maanden staan heel wat jelly Bean updates voor bestaande (ICS) toestellen op stapel en de feestdagen staan voor de deur ;-) Dat zal ongetwijfeld een positieve invloed hebben op de 'install base' van jelly Bean. De complete verdeling (per 3 december):

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.