Entertainment
27 december 2013 - Redactie MobileCowboys

Je smartphone als nieuwjaarscoach

Oud en nieuw: we stoppen massaal met roken en drinken, we nemen ons voor iedere week minstens twee keer te gaan sporten, wat vaker een bloemetje mee naar huis te nemen en minstens 20 kilo af te vallen door gezonder te eten. We beloven wekelijks bij oma langs te gaan (die een beetje aan het vereenzamen is) en we zweren plechtig zo snel mogelijk een nieuwe baan te vinden, waar ze wél leuke collega's hebben.

Omdat we de nodige champagne achter de kiezen hebben, stellen we iedereen op luide toon van onze voornemens op de hoogte, van de buurvrouw tot de schemerlamp waar we ons aan vast moeten houden om niet om te vallen. De buurvrouw knikt begrijpend en vindt het heel knap van je. De schemerlamp hult zich in een mysterieus stilzwijgen. Die herinnert zich wat er vorig jaar van onze voornemens terecht kwam. Twee weken later moeten we schoorvoetend toegeven dat we in plaats van één nu twee pakjes per dag roken, 5 kilo zwaarder zijn geworden en oma's verjaardag zijn vergeten uit dronkenschap. Gelukkig verzamelde mobiele provider Robin Mobile onderstaande apps en diensten die je gaan helpen de mislukte voornemens van vorig jaar tot de successen van het komende jaar te maken.

Stoppen met roken. Maar dan echt.
Stoppen met roken prijkt vaak bovenaan de lijstjes met goede voornemens. Dat heeft een goede reden: het is heel, heel erg moeilijk. Het is dus geen slecht idee om hier wat extra hulp bij in te schakelen. Rookvrij Pro is een uitgebreide app voor iPhone en iPad met meer dan 100 individueel berekende statusrapporten die je helpen je voornemen vol te houden. De app houdt bij hoeveel je hebt gespaard in geld, sigaretten en tijd en geeft je veel motiverende feiten op momenten dat je het moeilijk hebt. Voor Android is er QuitNow. Ook deze app houdt allerlei interessante statusrapporten voor je bij en je kunt je prestaties bovendien op Facebook en Twitter delen voor morele steun uit je sociale omgeving.

Gewoontes aanleren en gewoontes afleren
Sommige gewoontes (roken, drinken, nagelbijten) ben je liever kwijt dan rijk. Andere gewoontes (sporten, gezond eten, met twee woorden spreken, een muziekinstrument bespelen), leer je jezelf graag aan. Maar waar haal je de discipline vandaan? 21habit is een online app die je helpt met het cultiveren van gewoontes binnen 21 dagen. Hoe? Je investeert $21 in de uitdaging. Elke dag dat je er in slaagt de nieuwe gewoonte vol te houden krijg je $1 terug, elke dag dat je mislukt raak je een dollar kwijt, die 21habit aan een goed doel wordt gedoneerd. Iedereen wint! Er is ook een variant waar je geen geld hoeft in te leggen, maar die is voor losers.
 
Dietbet
Afvallen en geld verdienen tegelijkertijd met Dietbet! Hoe werkt het? Je begint een spel of je doet mee aan een bestaand spel. Hoe meer mensen er met een spel meedoen, hoe groter de pot wordt. Je kunt keizen uit Dietbet 4 (4% afvallen in 4 weken) en Dietbet 10 (10% afvallen in 6 maanden). Wie aan het eind van de periode het gestelde doel heeft gehaald, deelt de pot met de andere winnaars.

Evernote
Evernote maakt het eenvoudig om grote en kleine dingen uit het alledaagse leven te onthouden, met behulp van je computer, smartphone, tablet en het internet. Soms heb je wat hulp nodig bij het organiseren van je to do lijstjes en je aantekeningen en ideeën en Evernote helpt je daarbij. Zo vergeet je nooit meer wat je goede voornemens waren en welke doelen je jezelf ook alweer had gesteld.
 
Chanteer jezelf
Wil het ondanks bovenstaande diensten nog steeds niet lukken met de goede voornemens, dan zit er maar één ding op: chantage! Met Aherk! kun je niet meer terugkomen op je voornemen. Je upload een compromitterende foto van jezelf, die op Facebook wordt gepost als je je doel niet behaalt. Valsspelen is moeilijk, want je Facebookvrienden bepalen of je geslaagd bent of niet…

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl