Nieuws
07 oktober 2008 - Ron Smeets

Je oude mobieltje voor War Child

Het recycelen van oude mobieltjes is natuurlijk goed voor het milieu, dus alleen daarvoor zou je het al moeten doen.

T-Mobile geeft je vanaf 13 Oktober nog een goede reden erbij want vanaf die dag kan iedereen zijn of haar oude mobiel ook inleveren bij de diverse shops van de provider. Daarvoor heeft T-Mobile in al haar winkels een speciale recycle bak geplaatst.

De ingeleverde toestellen zullen gesorteerd worden. Daarbij worden alle exemplaren die hergebruikt kunnen worden geveild en de opbrengst van die veiling komt geheel ten goede aan War Child. De overige toestellen worden  op milieuvriendelijke wijze gedemonteerd en gerecycled.

Om de actie een vliegende start te bezorgen hebben de medewerkers van T-Mobile hun kasten en lades al leeggeruimd waardoor de eerste 1500 toestellen al in de recycle bakken liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.