Nieuws
07 mei 2010 - Ron Smeets

Je oude mobieltje in ruil voor een concertkaartje

Dit klinkt als een leuke actie voor iedereen die nog een oude mobiele telefoon in de kast heeft liggen die toch niet meer gebruikt wordt.

Elk toestel dat volgens Zonzoo nog meer dan €17,50 waard is kan ingeruild worden voor een kaartje (t.w.v. €27,50) voor het Because I'm A Girl Concert op 17 Juni. Daar treden onder andere Waylon, Caro Emerald en Alain Clark op.

Daarnaast steun je dan ook nog eens het Because I'm A Girl project van Plan. Dit project heeft als doel om ervoor te zorgen dat ook meisjes in India bij de geboorte geregistreerd worden. Iets dat daar helemaal niet zo vanzelfsprekend is. De ingeleverde toesllen worden bovendien op een milieuvriendelijke wijze gerecycled of afgevoerd.

Helaas moet ik toch ook een kleine kanttekening bij deze actie plaatsen. Zonzoo staat namelijk niet bekend als een organisatie die oude toestellen een redelijke waarde toebedelen. Enkele voorbeelden. De LG Chocolate BL40 (500 Euro in de winkel toen hij zes maanden geleden uitkwam) is volgens Zonzoo nog €71,40 waard en voor een Sony Ericsson Satio krijg je €99,10. Toestellen die op Marktplaats momenteel nog veel meer opleveren.

De gemiddelde verkoopwaarde van tweedehands toestellen ligt doorgaans dus fors hoger dan het bedrag dat Zonzoo ervoor betaalt. Onder het mom van een goed doel kan Zonzoo op deze manier haar voorraad tweedehands toestellen voor weinig geld aanvullen. De meeste, nog bruikbare, toestellen worden vervolgens met winst doorverkocht. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee (kwestie van vraag en aanbod) maar het gebruiken van een goed doel voor dergelijke praktijken vind ik eigenlijk iets te ver gaan. Enfin, iedereen moet zelf maar beoordelen wat hij of zij er van vindt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.