Nieuws
25 september 2006 - Ron Smeets

Je oude (mobiele) telefoon in het museum?

Als je nog wat oude mobieltjes of andere telefoons in de kast of op zolder hebt liggen en je denkt er over om ze weg te gooien, dan kun je ze net zo goed aan een museum schenken, toch?

Dat moet Professor Nigel Linge ook gedacht hebben toen hij een tijdje geleden begon met het verzamelen van oude (mobiele) telefoons. Komend weekend organiseert hij in het Museum of Science and Industry in Manchester een expositie waar iedereen graits naar binnen mag. Hij hoopt wel dat zo veel mogelijk bezoekers hun oude toestellen meenemen en ze daar achter laten.

Volgend jaar wil de professor een Communication's Gallery in het museum openen. Elk (mobiel) toestel is welkom!Gerelateerde links:
Ruil je oude GSM in voor een boom
Wat hebben GSM's en spijkerbroeken gemeen?
Zet je oude GSM op de bank
Pre-paid kaarten in ruil voor oude GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.