Entertainment
19 juni 2007 - Ron Smeets

Je natte mobieltje drogen in (ongekookte) rijst

Tja, er zijn diverse manieren waarop je een 'verdronken' mobiele kunt redden zolang hij niet in zout water gelegen heeft en, zo blijkt uit dit verhaal, rijst hoort daar nu ook bij.

Op zich geen vreemde keuze want rijst neemt van nature veel water op. Dus, de volgende keer dat je je GSM in het toilet of een plas water laat vallen, neem dan een föhn, zet de oven op 50 graden of leg de onderdelen van je toestel in een kom ongekookte rijst ;-)

Zoals Ernesto zelf verteld duurde het bovendien maar twee uur om zijn in het toilet gevallen BlackBerry zover te laten opdrogen in de rijst dat hij 'm weer even kon aanzetten om het nummer van zijn date op de zoeken. Daarna heeft hij 'm nog twee nachten in de rijst laten 'drogen' en inmiddels werkt zijn BlackBerry weer als vanouds.

Slim van Ernesto, maar beter is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je GSM of BlackBerry niet in de buurt van water kunnen komen want zoals alle 'reanimatie methodes' werkt ook dit natuurlijk niet altijd.

Foto: The Washington PostGerelateerde links:
Tiener verdronken nadat zijn GSM in het water viel
GSM houder voor in het zwembad
Stop je vieze GSM gerust in de wasmachine
F703i mocht niet in een emmer water!
Waterdichte Fujitsu F703i in actie
Hoe reanimeer ik mijn verdronken mobieltje
Condoom beschermt GSM tegen water, modder en bloed!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.