Accessoires
10 februari 2006 - Ron Smeets

Je mobieltje als beamer

Klinkt onwaarschijnlijk, maar volgens de bedenkers van Digismart kunnen we hun projectietechnologie binnen afzienbare tijd in diverse mobiele devices tegemoetzien.

Digismart maakt gebruik van mini breedhoek lenzen en zogenaamde 'solid state' LED's die voldoende lichtopbrengst hebben voor de projectie van beelden zonder de 'nadelen' zoals overvloedige hitte en -energiegebruik. Twee eigenschappen die je natuurlijk niet kunt gebruiken in GSM's.

De geprojecteerde beelden van de Digismart projector hebben een maximale afmeting van 27x42cm. Hier kun je een demo bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.