Entertainment
26 maart 2006 - Ron Smeets

Je mobiele telefoonrekening betalen met advertenties

Klinkt leuk, maar het is nog waar ook! In Israel biedt Orange momenteel haar UMTS klanten de mogelijkheid om een deel of zelfs hun hele mobile telefoonrekening te betalen door naar advertenties te kijken.

Orange heeft hiervoor aanvankelijk, tijdens de pilot-fase, een constructie bedacht waarbij klanten een spel downloaden en ervoor kiezen of, en hoeveel commercial 'breaks' ze bereid zijn tijdens het spel de bekijken. Afhankelijk van het aantal commercials die de klant op die manier bekijkt krijgt hij of zij dan een korting op de mobiele telefoonrekening van die maand. Die korting kan uiteindelijk opliopen tot 100%, als je maar genoeg commercials wilt bekijken.

De bekeken commercials worden door de diverse adverteerders natuurlijk bij Orange afgerekend waardoor de provideer zelf natuurlijk (nauwelijks) geld toelegt op deze actie. Uiteindelijk ziet Orange zelfs mogelijkheden om op deze manier meer geld uit hun belminuten te halen dan dat nu het geval is.

Marketing en Advertising experts zijn nog verdeeld over de kans van slagen, op de lange duur, van Orange's ideeen.



Gerelateerde links:
Adverteren op de mobiele telefoon in de VS wel acceptabel
10% meer omzet door adverteren per SMS
2006 het jaar van mobiele advertentie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.